Ljuva söndag



Efter att ha städat, handlat och bakat, tänkte jag att jag skulle testa lite mer av Brite Birds pigment. Den här gången blev det Mornin' Deer och Everyday tillsammans med Barry Ms Chocolate (dd53) och Tan (dd39). Vanliga mascaran Max Factors False Lash Effect och Isa Doras Inliner Kajal Satin White
Dagens bas består av Macs Studio Sculpt foundation NW15, Max Factors solpuder och nya rouget Lush från Make up Store. Just de på läpparna har jag e.l.fs lipstain Bombshell.

Jag är riktigt nöjd med den här sminkningen, och till och med med foundationen som jag inte riktigt kommit överns med tidigare. Jag har börjat applcera founation med fingrarna ist för pensel eller svamp och jag tror det gör att jag gillar den bättre, blir ett jämnare och inte så på spaklat resultat, utan det smälter in bättre.

Blixt



 
   
(Klickbara)


Lampljus







Rock'n rolla

Idag har jag använt mitt nya pigment Rock'n Rolla från Brite Bird tillsammans med en vit skugga från Claire's.







Dagens shoppingtur

Jag har haft en riktigt trevlig shoppingtur idag. Det blev inga mängder i smink väg men ändå en hel del, på Make Up Stor blev det rouget Lush och ansiktsmasken Mud Mask. På Cubus blev det två nya sminkborstar, en puder och en rouge, från Make Up Factory för halva priset, och så en kajal från Isa Dora.


    


En bonus bild, undra om jag skulle passa i The Blue Man Group, eller vad dom heter....


Äntligen fredag!

God morgon på er!
Ja äntligen är det fredag, äntligen helg och äntligen lite varmare ute, om man nu kan räkna -8-9 som varmt. Och sist men inte minst äntligen smink! som idag består av vanliga basen med foundation, puder, rouge och mascaran, skuggorna är från Viva La Divas stora palett.



Nu ska jag kila iväg till jobbet och jobba 5h, sen bär det av till Sundsvall för shopping!


Rosa

Både igår och idag har sminket varit näst intill obefintligt, lite bas och mascara bara, så när jag kom hem idag satte jag lite färg på tillvaron med nya Candy Foam från Brite Bird och Barry Ms Dazzle Dust  dd85 Neon Pink och dd1 Ice Pink. Med lite eyeliner blev resultatet detta:
 



Och Ja brynen ser hemska ut men dom är på utväxt, ska dock trimma till dom lite när jag får tid.


Planering

På fredag tänkte jag unna mej själv en dag med shopping i Sundsvall, det ligger en bit från min lilla stad men sminkutbudet är 100ggr bättre där. Just nu kollar jag lite på Make Up Stores hemsida och deras utbud, shoppinglistan blir längre och längre.
Har du någort tips på en favorit på typ Face, Make Up Store eller Kicks så lämna en kommentar, just nu letar jag roliga matt skuggor, puder och rouge.


Nytt: Brite Bird

Efter att ha läst en massa bra om Brite Birds skuggor och pigment så slog jag slag i saken före helgen och beställde hem 5 st pigment, Doesn't mare any sense, Foam Candy, Rock'n Rolla, Mornin' Deer och Everyday

 

Jag har hunnit prova lite och jag gillar dom, tyckte Everyday eller om det var Mornin' Deer, påminner om Barry Ms Nude vilket är en favorit som tyvärr inte används så ofta, ska test mer i helgen när jag har mer tid.
Jag måste säga att Sanna som har Brite Bird är riktigt service minded och mailade när hon skickat skuggorna och att det dröjd lite pga av snön, tummen upp!! (hade redan räknat med att ovädret söder över skulle ställ till det)

Det kommer säkerligen bli fler beställningar framöver.


Resekit

Jag har några små vändor med jobbet planerat framöver och då måste ju sminket och penslarna och allt annat resa med stil, eller snarare är det så behöver jag någon form av neccesär. I vanliga fall så stoppar jag ner dusch grejor i plastpåsar och allt smink och penslar i en och samma neccesär vilket inte är så smart. Eftersom jag inte haft nått bättre för mej och lite tyg som bara legat och samlat damm så jag slängde ihop ett resekit. Penselfodralet ska få några knappar sen är allt klart. De har lite småskavanker och är långt ifrån perfekta, men jag är riktigt nöjd.


God morgon

God morgon.

Så här ser dagens sminkning ut. Med -29 ute så blir det sminkning när jag kommer till jobbet. Igår fick jag sånna isklumpar i ögonfransarna så det var svårt att blinka på vägen dit. Fast det ser nog ganska häftigt ut med vita isiga fransar.

Idag blir det en enkel sminkning med mascara, eyeliner och lätt rosa läppar.



Nu är det dax att ge sej ut i kylan, brrrr, med massa lager med kläder, bra skor och ett bra tempo så är det inte så farligt ändå.


OPI Nail Envy



Idag är jag ledig och passade på att springa in på Kicks när jag va på stan för att hitta en nagelstärkare. Valet föll på OPIs Nail Envy för mjuka och tunna naglar. Priset ligger på 280:- men med lite rabatter så hamnade summan på 199:-. Jag har inte provat något från OPI förut men från vad jag hört och läst så ska de vara bra grejer.


Lördag

Hej på er.
Idag väntar jobb för min del och dagens sminkning går i vanlig ordning i brunt, men idag har jag använt två rödbruna färger i den stora Viva La Diva paletten och ljusaste skuggan i Isa Doras Creamy Nude palett (vilken är en stor favorit med sin neutrala färg). Mascaran är Max Factors False lashes.



Nu ska jag iväg och jobba, tur att vi inte har snöstorm här då jag alltid promenerar till jobbet. Största problemet för mej är att jag får istappar i ögonfransarna när det blir ner mot -15 som termometern visat de senaste dagarna.


The ugly truth




Här har ni mina naglar, total katastrof är vad det är!

Jag har tagit av alla akrylnaglarna, bort med allt lim och annan skit, sen försökt polerat till dom lite försiktigt för att få en någorlunda jämnt yta, och sen oljat in dom. Nu ska dom få vara ett tag och växa ut tills allt det som blivit ner slipat är borta så det kommer bli mycke nagelvård nu för att stärka de som växer. Jag tänker investera i en bra nagelstärkare också, allt för att få mina egna back on track.

Fast just nu känner jag mej naken, har haft långa naglar sen i oktober med bara nån dag utan, hur ska detta gå....



Extra twist

Ja jag har haft lite små tråkigt och vad passar då om inte att lacka lite naglar, det blev en helrandig nagel. Orkar inte göra alla dock, fast de skulle ju vara riktigt läckert.


Grått grått grått

Idag är det en riktig grå dag ute, med snö dessutom hur de nu kan komma ännu mer snö är helt otroligt det räckte med det som var minus ½m. Sminkningen fick därför bli lite grå den med med hjälp av Isa Dora paletterna Creamy nude och Smokey eye.


Jag sminkar mej iprincip lika dant jämt nu, ska ta och ändra på de tror jag. Mer färg ske de bli :-)


dagens

Så här har jag sett ut idag.



Jag har använt den andra skuggan i översta raden i den här paletten från Viva La Diva, första skuggan i Isa Doras Creamy Nude palett, MaxFactors Lash Extension Effect mascara, Isa Doras Fine Line Eye Stylo eyeliner och Barry M Eye khol pencil till ögonen. I ansiktet har jag Maybelline dream satin liquid foundation, transparent puder fr Isa Dora och e.l.f rouge Shy och på läpparna har jag e.l.f lipstain Bombshell.

Jag måste försöka låta mina ögonbryn växa till sej lite, råkade ta bort lite för mycket sist så nu får jag gå omkring med snygga små prickar och halft utväxta strån ett tag. Snyggt värre tur att det bara jag som ser det värsta. Fast jag ska nog skaffa en ögonbryndpenna medans de växer så det inte ser på tok förjävligt ut.


Frenchtwist

Idag har jag hart lite nagelvård, filade till kanterna som blir på akrylen när nageln växer och oljade in nagelbanden. Sen blev det problem, jag viste inte vilket lack jag skule välja men i slutändan blev det en fransk manikyr. Dock tyckte jag det såg lite för tråkigt ut så jag twistade till det hela med en rosa och en svart rand på ringfingrarna.


Lila måndag

Idag har jag frångått min vanliga vardagsinkning som brukar vara i brunt och idag är det lila. Skuggorna är MUS Vanilla och den mörkaste lila i IsaDoras Snow Fairy palett. Mascaran är MaxFactors Lash Extension Effect.
Av alla lila IsaDora skuggor jag har så tycker jag dom aldrig blir riktigt lila utan mera grå när de kommer på plats, riktigt synd men lite lila skymtar ibland.

 






Jag håller för fullt på att lära mej kameran, men det är riktigt roligt när inte 90% av bilderna är suddiga, oskarpa eller har nån mindre trevlig ljuseffekt.


e.l.f Lip Stain

Jag beställde ju hem 3 st lip stain från e.l.f och dom har använts ganska så ofta sen jag fick hem dom. Jag brukar vanligtvis inte ha nått på läpparna, men nu har jag gett stainen en chans och jag är till mesta del nöjd.

Jag köpte Red Carpet, Bombshell och First Date.

  



Överbilderna utan gloss, undre med, utom sista där det blev tvärt om.

Red Carpet är den jag gillar bäst, den drar mot hallonrött och sitter riktigt bra. Bombshell är en neutral färg som bara finns där under dagen utan att stå ut för mycket. First date är mycket blaskigare i konsistensen än de andra två och därför svår att får jämn, men när den väl är på plats är det en lagomt neutral rosa färg.

Jag använder dom utan glosset bara för att jag glömmer bort att ta på mer under dagen och de är faktiskt riktigt snyggt utan.
Nästa beställnig hos e.l.f kommer helt klart inkludera felr Lip Stains.


#192


Matchar tapeten ;-)


Helgshopping

Äntligen äntligen äntligen!
Nu har jag äntligen en ny kamera!


Förutom en ny kamera under gårdagens shoppingtur blev det lite smtt och gott från Depend och The Body Shop.
Hade hoppats att Kicks fått in Up & Away, men jag får vänta ett tag till.

Från Depend

#32 #31 #192 #188 och Myrrolja, #188 köpte jag ju redan i fredags tillsammans med #32 men de fick vara med på bilden ändå. Jag var ute efter ett vitt lack för fransk manikyr men #32 var för "mesig". #192 är precis som # 188 från vårkollektionen.

Från the Body Shop blev det

Body Lotion Vanilla. Jag gillar The Body Shops lotions och body butters och har Coconut sen tidigare, men har man en arbetskamrat/kompis som hatar kokkoslukt så kan jag ju inte använda den så ofta.
Min vanliga sminkbortagning tog precis slut, brukar använda den rosa Vitamin E face wash, men jag tycker den inte riktigt får bort mascaran fast att jag inte använder vattenfast. Jag såg Camomile Watherproof Eye Make-Up Remover och tänker ge den en chans.


Ego-boost

Jag har ett inlägg som jag sparar lite på, det är med ett set av lack jag köpte i sommras och som jag tänkte visa alla lack i ett inlägg. Men efter som jag fått så mycket beröm för lacket jag hade idag dvs innan jag bytte till det bruna så ska jag visa upp det här i bloggen också. Det är ett lila lack från New Look, det är ganska skirt och skimmrande, ute i solen blir det mer rosa. Jag tänkte iaf visa lacket nu bara för att alla som sett det är lite avis, lite ego-boost för mej, det är dock svår att få jämt och krävs minst tre lager för att det ska täcka någorlunda bra.


Tillbaka

Jag trodde förra veckan var hemsk med med matriella fel, men den här veckan har varit värre. Rudolf och hans mule har inte heft något att komma med när det gäller mej och min näsa, tur att det har gått över för jag tror inget smink i världen hade hjälpt. Ett stort plus till Idominsalvan och vaselin, tror inte min såriga näsa blivit bra så fort utan.

Men nog om förkylningar, jag är nu back on track (förutom lite luftrörsbesvär som brukar hänga kvar ett tag) och för att muntra upp mej själv så var jag ner på stan efter jobbet idag och kollade om Kicks fått in China Glaze Up and Away. Tyvärr så hade dom inte det men det blev ett lack från Depends vår-kollektion, # 188, ett perfekt vardagslack.



Jag passade på att fixa nya naglar när luktsinnet var helt borta, akrylen luktar en hel del.




brb

Hej på er.

Jag har haft en ofrivillig frånvaror i form av en dunderförkylning, men nu är jag på bättringsvägen och återkommer med nya inlägg snart.



Nödlösning

Igår började mina naglar lossna och jag har inte haft lust/orkat fixa dom idag och jag jobbar hela helgen så det blev en nödlösning, lösnaglar. I sommras, eller om det var i höstas, så reade dom ut lösnaglar på Claier's i Oldham och jag passade på att köpa ett litet lager med franskmanekyr och ett gäng med franskmanikyr med lite mer bling. Så nu pryds mina naglar av en franskmanekyr och på ringfingrarna så är det svarta och silverglittriga stjärnor.

 

 

Det är verkligen inte min vecka den här veckan, tekniken är emot mej allt från datorer och datasystem till el och lampor lägger av. 


Red lips

I brist på annat så tänkte jag att jag kunde visa hur det blev med röda läppar i lördags, bilden är tagen med mobilen så kvaliten är ännu sämre än med vanliga kameran. Har då e.l.fs lipstain  Red Carpet på läpparna.



Jag är riktigt förtjust i lipstainet från e.l.f nu, det blir fler nästa gång.


Vill ha



Efter att ha sett China Glaze vårkollektion Up & away så bara längtar jag till, eller snarare sagt, om det koller hit till stan. Såg Puritys swatch på Fizzy lemon  och Lipgloss Bitch swatch på Peachy Keen, dom två lacken jag spanat in mest, blev ännu mer ha begär där.




Snö och kyla

var vad som  väntade utanför dörren idag. Termometern visade -22 vid 11-tiden, vilket efter ett par turer med istappar i ögonfransarna förra köldknäppen, betyder att jag går utan smink till jobbet och sen sminkar mej där. Idag var jag dock sen iväg, såg fel på schemat och började 30 min tidigare än vad jag trott, så det blev bara mascara och kajal som fick hänga med i väskan och jag som sett fram emot att använda nya paletten.


Nä nu blir det en kopp the så jag får upp värmen, det är inte roligt att va ute och promenera i den här kylan.


RSS 2.0