Svar ang neutrals lotion


För några veckor sedan fick jag en allergisk reaktion av Neutrals lotion, mer finns att läsa här.
Efter två mail till Neutral så fick jag ett mail tillbaka med detta svar:

" Angående Neutral lotion ny – märkt med Astma och Allergiförbundet- och Svanenmärkt

 

Vi är mycket ledsna att höra att du har haft en olycklig upplevelse med Neutral lotion.

 

Vi ändrade formulan på Neutral lotion i juni månad 2009 då konsumentundersökningar har visat att Neutral användare utöver Astma- och Allergimärkta också önskar Svanen-märkta produkter.

Vi arbetar kontinuerligt för att få alla Neutral produkter både Astma- och Allergimärkta och Svanemärkta.

 

Vi har tyvärr fått veta att vår Neutral lotion i ett fåtal fall har gett hudreaktioner speciellt i ansiktet. Vi kan upplysa om att reaktionen inte orsakar allergier eller på något sätt utgör en hälsorisk, vilket vi har granskat i samråd med Astma- och Allergiförbundet och andra experter.

 

Produkten är både dermatologiskt testad (personer med eksemhud och med Detta förfarande gäller all Neutral kroppsvårdsprodukter innan de släpps ut på marknaden

 

Det är mycket individuellt vad din hud behöver och kan tåla. Ingen kan därför ge en 100% garanti att alla kan tåla en specifik produkt, eftersom man principiellt kan bli allergisk mot allt. Till exempel är huden i ansiktet mycket känslig och det är tyvärr inte alla som tål en lotion i ansiktet, så en ansiktskräm kan rekommenderas istället.

 

Eftersom reaktionen i samband med användning av Neutral Lotion inte är lämplig, har vi inlett en utredning. I avvaktan på resultatet av undersökningen, har vi ändrat produktionen tillbaka till den gamla formulan Neutral lotion, som vi har erfarenhet av att de flesta också kan använda i ansiktet."


Jag blev även erbjuden att testa deras lotion med den gamla formula som de nu gått tillbaka till plus lite andra produkter att testa. Dock blev jag tvungen att förtydliga för dom att jag inte använt lotionen i ansiktet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0